Google does not use the keywords meta tag

Google does not use the keywords meta tag in web ranking

Hier hoor je het van de master himself.
V: Is Google ooit gebruik maken van de “keywords” meta-tag in zijn web search ranking?
A: In een woord, nee. Google doet verkopen een Google Search Appliance, en dat product heeft de mogelijkheid om meta-tags, die kan onder de trefwoorden meta tag match. Maar dat is een onderneming zoekmachine die volledig los staat van onze belangrijkste zoeken op het web. Onze web search (de bekende zoeken op Google.com dat honderden miljoenen mensen gebruiken elke dag) voorbij trefwoord metatags volledig. Ze gewoon niet enige invloed hebben in onze zoektocht rangschikking op dit moment.

V: Waarom Google maakt gebruik van de keywords metatag?
A: Ongeveer een decennium geleden, zoekmachines beoordeeld pagina’s alleen op de inhoud van webpagina’s, geen zogenaamde “off-page” factoren, zoals de links die naar een webpagina.In die dagen, keyword metatags werd al snel een ruimte waar iemand zou kunnen spul vaak irrelevante zoekwoorden zonder typische bezoekers ooit zien die zoekwoorden. Omdat de keywords metatag zo vaak werd misbruikt, vele jaren geleden begon Google voorbij de trefwoorden meta tag.

V: Betekent dit dat Google negeert alle meta-tags?
A: Nee, Google Ondersteuning verschillende andere meta-tags.Deze meta-tags documenten pagina meer info over diverse meta-tags die we gebruiken. Bijvoorbeeld, we soms gebruik van de ‘description’ meta-tag als de tekst voor onze zoekresultaten fragmenten, zoals dit screenshot laat zien:
Hoewel we soms de beschrijving meta-tag te gebruiken voor de fragmenten laten we zien, we nog steeds geen gebruik maken van de beschrijving meta-tag in onze ranking.

V: Betekent dit dat Google altijd negeren de trefwoorden meta tag?
A: Het is mogelijk dat Google deze informatie in de toekomst zouden kunnen gebruiken, maar het is onwaarschijnlijk. Google heeft genegeerd de trefwoorden metatag jaren en op dit moment zien wij geen noodzaak om dit beleid te veranderen.

Geplaatst door Matt Cutts, Search Quality Team

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s