Gevaarlijk Hackers

Ze breken in op computers,ontfutselen bankgegevens en leggen websites lam. Uw computer is hun instumment. Wat kan de hacker?

Criminelen hebben het hacken ontdekt. Patientendossiers,creditcardgegevens,inlogcodes; niets is veilig. Bijna de helft van de computers in Nederland bevat programma’s waarmee hackers de besturing kunnen overnemen. Banken en bedrijven spenderen miljarden aan beveiliging,maar gepakt worden de hackers bijna nooit.

Een website plat leggen kan met een paar drukken op de knop. Hacker Wim wil het wel even laten zien. ‘Kijk, vanaf hier kan ik duizenden computers tegelijkertijd besturen. Ik kan ze allerelei opdrachten geven.’
Alias Wim heeft een programma op zijn computer staan waarmee hij een groep van computers op afstand kan besturen, een botnet. op deze computer is foute software,malware in jargon,geinstaleerd die het dit mogelijk maakt.
Eerder heeft Wim de foute software verbonden met een bestand waarmee computergebruikers een gewild computerprogramma, zoals fotobewerker Photoshop, gratis kunnen downloaden. Virussscanners zien de foute software die ze tegelijk downloaden niet en die kan zich zo ongemerkt in de computer nestelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s